Теми для чатів, інтерактивні емодзі, список прочитання в групі та запис відеотрансляцій

Читати оригінал англійською
Представляємо теми для чатів, інтерактивні емодзі, список прочитання в групі та запис відеотрансляцій

У сьогоднішньому оновленні з'явилася можливість встановити тему для окремого чату, поділитися почуттями за допомогою інтерактивних емодзі з повноекранними ефектами, бачити список людей, що прочитали повідомлення в групі, і записувати відео та звук трансляцій.

Теми для чатів

Telegram має безліч функцій для організації чатів та налаштування їх вигляду, таких як папки для чатів чи анімовані фони. Сьогоднішнє нововведення слугує обом цілям, і це — нові теми для окремих чатів.

Наші дизайнери створили 8 нових тем, які можна встановити на окремий особистий чат. Кожна з тем містить барвисті градієнтні бульбашки повідомлень та переливний анімований фон зі своїм власним візерунком.

Тема встановлюється в обох співрозмовників чату і дає змогу одним поглядом відрізнити один чат від іншого. Тепер можна встановити різні теми для колег та друзів, і ви більше не надішлете випадково щось не те своєму керівнику.

Для встановлення теми на Android натисніть на заголовок чату > ⋮ > Змінити кольори. На iOS натисніть на заголовок чату > ⋯ > Змінити кольори. Співрозмовник зможе бачити тему лише в останній версії Telegram.

Кожна тема має денну та нічну версії, що змінюються залежно від ваших налаштувань нічного режиму.

Незабаром з'явиться ще більше тем — наші дизайнери працюють над цим.

Інтерактивні емодзі

Ми любимо робити емодзі анімованими. Однак іноді навіть великого емодзі серця, що вібрує, буває недостатньо, щоб виразити почуття.

Тому ми створили новий спосіб ділитися емоціями в реальному часі. Тепер, якщо натиснути на надісланий одним повідомленням анімований емодзі 🎆 🎉 🎈 👍 💩 чи ❤️, з'явиться ефект на повний екран.

Якщо в цей час у співрозмовника буде відкрито ваш чат, він побачить анімацію одночасно з вами, наче ви переглядаєте її на одному екрані.

Співрозмовник побачить анімацію лише тоді, коли він теж має останню версію Telegram.

Наші художники вже працюють над додаванням ефектів до інших емодзі.

Список учасників, що прочитали повідомлення

Теми для чатів та інтерактивні емодзі працюють лише в особистих чатах. Водночас, ще одне нововведення стосується груп.

Коли хтось у групі перегляне ваше повідомлення, поряд з ним з'явиться позначка прочитання (✓✓). Тепер у малій групі можна вибрати своє повідомлення і побачити список учасників, що переглянули його.

Список учасників, що прочитали повідомлення, зберігається лише 7 днів після його надсилання. Це зроблено з міркувань приватності.

Записування трансляцій та відеочатів

У Telegram безліч спільнот мають змогу проводити трансляції та відеоконференції для необмеженої кількості глядачів. Тепер адміністратори можуть записати трансляцію чи відеочат для тих, хто захоче переглянути її пізніше.

Записування трансляцій та відеочатів

Записування доступне в меню трансляції або відеочату. Можна вибрати, чи записати лише звук, чи також відео в горизонтальному чи вертикальному положенні екрану. Запис одразу стає доступним у чаті «Збережене».

Натисніть ⋮ або ⋯, щоб відкрити меню трансляції і почати запис. Присутні бачитимуть, що чат записується — поряд з назвою чату з'явиться червона крапка.

Сподіваємося, у вас буде чим зайнятися до наступного оновлення. Швидше за все, довго чекати не доведеться.


19 вересня 2021
Команда Telegram