Приховані медіа, повний контроль над сховищем, новий редактор медіа, фото для контактів та інше

Читати оригінал англійською
Зустрічайте приховані медіа, повний контроль над сховищем, нові інструменти для малювання, фото для ваших контактів та інше

Ніхто не сумуватиме за 2022 роком, але це оновлення пропонує кілька приємних причин згадувати про нього: медіа з ефектом спойлера, нові способи заощадити місце на пристрої, оновлені інструменти для малювання та роботи з текстом, пропоновані зображення профілю та багато іншого.

Приховані медіа

Telegram підтримує форматування зі спойлером для приховування будь-якого тексту в повідомленнях. Тепер ви також можете покривати фото та відео мерехтливим шаром, який розмиває зображення. Одержувачам знадобиться всього один дотик, щоб зняти закляття і побачити вміст.

У меню вкладень виберіть один або декілька елементів, натисніть Меню Android або Меню iOS та виберіть Приховати під спойлер.

Нульове використання сховища

Telegram може практично не займати місця на вашому пристрої. Ви можете видалити медіа та документи з памʼяті телефону та знову завантажити їх із вашої хмари Telegram у будь-який зручний момент. Протягом років користувачі могли встановлювати максимальний розмір кешу або автоматичне видалення невикористовуваних файлів через певний проміжок часу.

Починаючи з цього оновлення, ви можете додати окремі налаштування автовидалення для кешованих медіа в Особистих чатах, Групових чатах і Каналах — із винятками для окремих чатів.

Нові кругові діаграми допомагають побачити, що займає найбільше місця, а окремі вкладки для Медіа, Файлів і Музики дозволяють вам видаляти з кешу найбільші файли всього в кілька дотиків.

На iOS ми значно скоротили час, необхідний програмі для обчислення розміру вашого кешу. Користувачам на Android пощастило — їх застосунок вже й так робив це на високій швидкості.

Ознайомитися з новими опціями можна в Налаштуваннях > Дані та сховище > Використання сховища.

Нові інструменти для малювання та роботи з текстом

І без того зручний редактор медіа Telegram був повністю перероблений. Інструменти малювання динамічно змінюють ширину залежно від швидкості малювання та автоматично згладжують лінії.

Ми додали новий інструмент розмиття для приховування конфіденційних даних (або фотобомберів), а також 5 високоточних способів вибору кольору, включаючи інструмент піпетки.

А якщо ви захочете додати текст на фото або відео, тепер його розмір, шрифт і фон можна буде змінити. Можливість додавання анімованих користувацьких емодзі в текст на фото доступна всім користувачам, навіть без підписки Telegram Premium.

Щоб швидко додати фігури на зразок прямокутників, кіл, стрілок, зірок та бульбашок, торкніться кнопки “+”. Щоб заповнити полотно кольором або стерти все, утримуйте палець на поверхні.

У найближчих оновленнях ми плануємо подальше доопрацювання інтерфейсу редактора медіа та пришвидшення його роботи.

Фото профілю для ваших контактів

Під час редагування контактів ви можете вибрати для них фотографіюлише ви будете бачити її в їхньому профілі.

Якщо ви маєте гарну фотографію профілю для вашого контакту, ви можете її запропонувати. Користувачу знадобиться лише два дотики, щоб додати зображення до свого профілю.

Відкрийте Профіль користувача > Змінити, потім виберіть «Встановити фото для…» або «Запропонувати фото для…».

Публічне фото профілю

Якщо ви дозволяєте лише певним користувачам бачити фотографії вашого профілю, ви можете встановити публічне фото для всіх інших.

Це оновлення дозволяє вам досягти максимальної приватності для фото профілю: ви можете вибрати видимість «Ніхто» та додати певних користувачів чи групи як винятки.

Ці опції доступні в Налаштуваннях > Приватність і безпека > Фото профілю.

Приховування учасників у групах

Інструменти на зразок агресивної фільтрації спаму допомагають адміністраторам підтримувати великі групи у чистоті, але деякі групи також можуть потребувати захисту своїх учасників від небажаних особистих повідомлень.

Адміністратори груп із понад 100 учасниками тепер можуть приховувати список учасників. Таким чином, якщо люди не надсилатимуть повідомлень в групу, про те, що вони там були, знатимуть лише її адміністратори.

Приховування учасників у групах

Нові анімації переходу для Android

Додано нові плавні анімації при переході до відповідей далеко в чаті та на інші сторінки в застосунку.

Premium Нові анімовані емодзі

Підписники Premium отримали подарунок від наших художників — 10 нових пакунків з анімованими тематичними емодзі.

Ці та інші пакунки можна знайти на Емодзі вкладці з емодзі в Наліпки панелі наліпок.

Більше інтерактивних емодзі

Ми продовжуємо розширювати наш всесвіт інтерактивних емодзі. Щоб переглянути ефекти на весь екран одночасно з вашим співрозмовником, надішліть один з цих емодзі 🎅🎄☃️💅🗿🆒🤪 до будь-якого особистого чату, а потім торкніться його.

Всі ці емодзі тепер можна використовувати як реакції — обличчя Моаї буде особливо корисним, щоб випровадити 2022-ий.

Гілки для груп будь-якого розміру

Функція гілок тепер доступна для всіх груп, незважаючи на розмір, — це відкриває кожному новий спосіб організації обговорень.


І це все на сьогодні. Ми подумували втиснути ще одне оновлення в грудні цього року, але врешті вирішили зробити перерву до кінця місяця.


30 грудня 2022
Команда Telegram

Other News

Історії для груп і ще 8 нововведень

Telegram виводить спілкування в групах на новий рівень завдяки 9 можливостям, які вдосконалюють досвід комунікації. Тепер групи мають змогу публікувати історії та зберігати їх як публікації…
Feb 29, 2024

Збережене 2.0, одноразові голосові повідомлення та ще 8 можливостей

Протягом січня Telegram отримав 10 нових можливостей, зокрема оновлений чат «Збережене», одноразові голосові та відеоповідомлення, які…
Jan 31, 2024

Вдосконалені дзвінки, ефект «Клацу Таноса» та епічне оновлення ботів

У 10-му оновленні 2023 року Telegram додає вдосконалені дзвінки в новому кольоровому дизайні, що використовує менше заряду акумулятора…
Dec 31, 2023

Зовнішній вигляд каналу, дописи в історіях та інші вдосконалення

У різдвяному оновленні канали можуть встановлювати шпалери, емоджі-статуси та фонові іконки профілю, користувачі можуть поширювати повідомлення…
Dec 23, 2023