Власні звуки сповіщень, нові можливості для ботів та інші нововведення

Читати оригінал англійською
Власні звуки сповіщень, нові можливості для ботів та інші нововведення

У сьогоднішньому оновленні — можливості для створення власних тонів сповіщень, встановлення довільних періодів автовидалення або вимкнення сповіщень, оформлення ботів як вебзастосунків, пересилання зі збереженням цитат та інші нововведення.

Власні звуки сповіщень

Будь-який короткий звук відтепер можна зробити тоном сповіщень. Щоб це зробити, додайте звуковий файл чи голосове повідомлення, затиснувши його в чаті, після чого виберіть звук у налаштуваннях.

Тони Telegram підтримуються на всіх пристроях і є повністю безплатними, які і повинно бути.

Доданий звук також стає доступним на всіх пристроїв у Налаштуваннях > Сповіщення та звуки, звідки ним можна поділитися з друзями, або додати нові тони з файлів. Тони можна встановлювати як для окремих чатів, так і на цілий тип.

Для тонів підтримуються аудіофайли та голосові повідомлення розміром до 300 кілобайтів. У каналі Notification Sounds ми виклали деякі звуки, які ви можете спробувати.

Вимкнення сповіщень на довільний час

Користувачі Telegram уже давно мають змогу вимикати сповіщення в чаті на певний час, як-от 8 годин чи 2 дні. Відтепер їх можна вимкнути до певних часу та дати, аби взяти перерву або піти у відпустку.

У кожному чаті є меню для налашутвання сповіщень — натисніть Без звуку, щоб отримувати сповіщення без звуку або Вимкнути, щоб вимкнути їх повністю.

Android: натисніть Сповіщення на сторінці з інформацією про чат або Menu Android > Не сповіщати в заголовку чату. iOS: натисніть Вимкнути на сторінці з інформацією про чат.

Нове меню автовидалення в профілі

У будь-якому чаті можна зробити, щоб повідомлення автоматично видалялися. Відтепер увімкнення автовидалення займає менше дотиків і дозволяє встановлення довільного періоду — 2 дні, 3 тижні, 4 місяці тощо.

Автовидалення можна увімкнути, натиснувши Menu Android або Menu iOS на сторінці з інформацією про чат.

Пересилання з цитатами

Telegram першим з месенджерів зробив функцію відповіді зручною (2015). Щоб написати відповідь, достатньо провести на ньому вліво. Поряд із вашою відповіддю з'являться ім'я автора та частина тексту цитованого повідомлення, при натисканні на яку ви зможете перейти до нього.

Відтепер такі цитати зберігатимуться навіть при пересиланні повідомлень до інших чатів.

Як і раніше, ви можете, навпаки, переслати без імені відправника чи без опису медіафайлу.

Нові можливості для ботів

Боти в Telegram з'явилися в 2015-му році і стали надзвичайно популярним інструментом для конвертації файлів, здійснення покупок і навіть сплати податків. Боти вже мають можливості для безшовної авторизації, проведення платежів з використанням 15 інтегрованих провайдерів (що підтримують Google Pay та Apple Pay), збору зворотнього зв'язку, нагадування про події й не тільки.

Від сьогодні розробники мають змогу оформити інтерфейс бота як завгодно, використовуючи JavaScript — найпопулярнішу мову програмування. Таким чином, бот у Telegram може замінити вебсайт.

Щоб показати, як можна оформити бота за допомогою нових можливостей, ми створили @DurgerKingBot — вигаданий онлайн-сервіс фастфуду.

Розробники вже зараз можуть ознайомитися з новою документацією.

Нові інтерфейси можуть підлаштовуватися до теми користувача — наприклад, коли він змінює колірну тему чи вмикає нічний режим.

Швидке призначення ботів

Ще одне застосування ботів — підтримання порядку в групових чатах і ведення каналів. Бота можна додати до чату просто з його профілю, одразу вибравши привілеї.

Боти в каналах можуть бути лише адміністраторами, водночас у групах вони можуть бути як адміністраторами, так і звичайними учасниками.

Поліпшений перекладач на iOS

У застосунку для iOS функція перекладу повідомлень відтепер перекладає краще та підтримує більше мов, серед яких є українська.

Функцію можна увімкнути в Налаштуваннях > Мова — у контекстному меню повідомлень з'явиться кнопка «Перекласти». Також можна вказати мови, які ви розумієте — для них кнопку буде приховано.

Удосконалене відеовікно на Android

У мобільних застосунках Telegram є можливість переглядати відео у спливному вікні та одночасно продовжувати спілкування. У цьому оновленні ми вдосконалили вікно перегляду для користувачів Android та оновили його дизайн. Вікно можна збільшувати або зменшувати двома пальцями або швидко закрити кнопкою X.

Перегляд відео у вікні доступний на будь-якій платформі — крім Android, це iOS, macOS і застосунок Telegram Desktop.

Нові анімації

Інтерфейс зміни номера телефону в налаштуваннях теж оновив дизайн — кожен крок проілюстровано анімованими качками. При зміні номера в Telegram усі ваші дані переносяться: історія листування, фотографії, налаштування тощо — однак коди підтвердження входу надходитимуть уже на новий номер.

Підтримувати актуальність номера в Telegram важливо, щоб у разі чого ви завжди змогли підтвердити вхід до акаунта й не втратили доступ до ваших даних. Перехід швидкий і доступний у налаштуваннях.

Більше анімованих емодзі

Для сьогоднішнього оновлення ми приготували анімовані емодзі з їжею: щоб спробувати, надішліть один з них окремим повідомленням:

Наразі це все. Стежте за оновленнями!


15 квітня 2022
Команда Telegram

Other News

Історії для груп і ще 8 нововведень

Telegram виводить спілкування в групах на новий рівень завдяки 9 можливостям, які вдосконалюють досвід комунікації. Тепер групи мають змогу публікувати історії та зберігати їх як публікації…
Feb 29, 2024

Збережене 2.0, одноразові голосові повідомлення та ще 8 можливостей

Протягом січня Telegram отримав 10 нових можливостей, зокрема оновлений чат «Збережене», одноразові голосові та відеоповідомлення, які…
Jan 31, 2024

Вдосконалені дзвінки, ефект «Клацу Таноса» та епічне оновлення ботів

У 10-му оновленні 2023 року Telegram додає вдосконалені дзвінки в новому кольоровому дизайні, що використовує менше заряду акумулятора…
Dec 31, 2023

Зовнішній вигляд каналу, дописи в історіях та інші вдосконалення

У різдвяному оновленні канали можуть встановлювати шпалери, емоджі-статуси та фонові іконки профілю, користувачі можуть поширювати повідомлення…
Dec 23, 2023