Ödemeler 2.0, Planlanmış Sesli Sohbetler, Yeni Web Sürümleri

Orijinal duyuruyu İngilizce okuyun
Ödemeler 2.0, Planlanmış Sesli Sohbetler, Yeni Web Sürümleri ve Daha Fazlası

Bu güncelleme, tüm Telegram sohbetlerine Ödemeler 2.0, Sesli Sohbetler için Planlama ve Mini Profiller, tarayıcınız için yeni Telegram uygulamaları ve daha fazlasını getiriyor.

Ödemeler 2.0

Ödemeler için desteği, ilk olarak 2017'de ekledik. Ödeme botları, kullanıcıların uygulamadan çıkmadan mal ve hizmetler (pizza sipariş etmekten taksi çağırmaya, kıştan bıktığınızda kış lastiklerini değiştirmeye kadar her şey) için güvenli bir şekilde ödeme yapmalarına izin verdi.

Bugünden itibaren, satıcılar Stripe gibi 9 bütünleşik üçüncü taraf ödeme sağlayıcısına güvenerek herhangi bir sohbette kredi kartı ödemelerini yerel olarak kabul edebilirler.

Alıcılar, en sevdikleri sanatçılara, mağazalara veya teslimat sürücülerine ekstra sevgi göstermek için satın alma işlemi esnasında bir bahşiş verebilirler. Ödemeler, masaüstü uygulamaları da dahil olmak üzere herhangi bir uygulamadan yapılabilir.

Bu ücretsiz ve gizlilik bilincine sahip bir platformdur. Telegram komisyon almaz ve ödeme bilgilerini saklamaz. Kredi kartı bilgileri doğrudan ödeme sağlayıcısına gönderilir ve gönderim bilgileri satıcıyla paylaşılır, böylece onlar size ürünlerinizi gönderebilirler.

Paranın satın alamayacağı en egzotik hayali ürünlerden oluşan bir test kanalı oluşturduk, böylece bir kuruş harcamadan bunun nasıl çalıştığını test edebilirsiniz.

Herhangi bir satıcı, Telegram'dan ek onay almadan Ödemeler API'sini kullanmaya başlayabilir. Ödemeleri entegre etmekle ilgilenen geliştiriciler, tüm ayrıntıları Ödemeler Kılavuzunda bulabilirler.

Planlanmış Sesli Sohbetler

Sesli Sohbetler, kullanıcılara birkaç arkadaş edinme veya milyonlarca dinleyicinin olduğu büyük yayınları izleme olanağı sunar.

Grupların ve kanalların yöneticileri artık anında bir sesli sohbet oluşturmak yerine belirli bir tarih ve saat için bir Sesli Sohbet planlayabilir. Bu, topluluk üyelerine sohbeti arkadaşlarına bildirmek ve patlamış mısır hazırlamak için zaman verir.

Kullanıcılar sohbetin üst kısmında renkli bir geri sayım görürler. Geri sayımı izlemek için çok meşgul olanlar, sesli sohbet başladığında bir bildirim almayı tercih edebilir.

Yöneticiler, gruplarından veya kanallarının profil sayfasından Sesli Sohbet planlayabilir. Android'de, ⋮ > Sesli Sohbet Başlat > Sesli Sohbet Planla dokunun. iOS'te, Sesli Sohbet düğmesine dokunun ve Sesli Sohbet Planla seçeneğini seçin.

Endişelenmeyin, geri sayım sıfıra ulaştığında sohbet otomatik olarak başlamaz. Yalnızca bir yönetici Şimdi Başlat düğmesine bastığında başlar.

Sesli Sohbetler için Mini Profiller

Artık sesli sohbet penceresinden çıkmadan kiminle sohbet ettiğiniz hakkında daha iyi bir fikir edinmek için profil resimlerini ve hakkında bilgilerini genişletebilirsiniz.

Ayrıca profil resminizi değiştirebilir ve sohbetten ayrılmadan hakkında bilginizi düzenleyebilirsiniz. Dungeons and Dragons oynamak için buluşurken Shirley'den Grognak the Barbarian'a geçmek gibi.

Yeni Web Sürümleri

Telegram'ın ilk Web Sürümü 2014 yılında yayınlandı. O zamandan beri, içsel rekabetimizin evcil iblisi fısıldamaya devam etti: “İki tane varken neden bir web sürümü var?”

Bugün iki yeni, tam özellikli Telegram web uygulaması ekliyoruz. Her ikisi de hareketli çıkartmaları, karanlık modu, sohbet klasörlerini ve daha fazlasını destekliyor.

Yeni web sürümleri ile sohbetlerinize herhangi bir cihazdan (**masaüstü** veya mobil) anında erişebilirsiniz. Bu uygulamalar inanılmaz derecede verimlidir, yalnızca 400 KB indirme (ortalama bir uygulamadan 100 kat daha küçük ) gerektirir ve kurulum gerektirmez.

Onlarla bir test sürüşüne çıkın ve hangisini en çok sevdiğinizi görün:

Diğer Telegram uygulamaları gibi, tüm web sürümlerimiz de bağımsızdır: Oturum açtıktan sonra, telefonunuzu yakınınızda veya internete bağlı tutmanıza gerek yoktur.

Yeni uygulamalardan herhangi biriyle ilgili bir sorun bulursanız, Öneri Platformunu kullanarak bize bildirin.

Android için Doğrudan İndirme

Daha çok bir uygulama insanıysanız, Android uygulamamızı doğrudan telegram.org adresinden de indirebilirsiniz. Web sitesinden yüklenen uygulamalar otomatik olarak en son sürüme güncellenir. Böylece yeni sürümleri birkaç gün veya hafta daha hızlı almanız muhtemeldir. Çünkü güncellemelerin mağaza tarafından incelenmesini beklemek zorunda kalmazsınız.

Telegram yeniden üretilebilir yapıları destekler, böylece cihazınızda bulunan uygulamanın GitHub'da yayınlananla aynı açık kaynak kodundan oluşturulduğundan her zaman emin olabilirsiniz.

Yakınlaştırmak için Sıkıştırın

Fotoğraflar ve videolar artık doğrudan sohbetten genişletilebilir. Medya görüntüleyiciyi açarak dokunmadan hemen yakınlaştırmak için sıkıştırmanız yeterli.

Geliştirilmiş Video Oynatıcı

iOS'te medya oynatıcıdan bir video izlerken, hızlı ileri ve geri sarmak için + veya - 15s düğmelerini basılı tutun. Android'de, aynısını yapmak için ekranın sağ veya sol tarafına basılı tutun ve her iki yönde de 10 saniye atlamak için iki kez dokunun.

İpuçları ve Yeni Android Animasyonları

Android uygulaması her güncellemede daha akıcı ve daha dinamik hale geliyor. Yan menüyü açarken veya bir sohbetten sohbet listesine geri dönerken yeni animasyonlara göz atın.

Telegram'ın neler yapabileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için yan menüden Telegram Özellikleri bölümüne dokunun veya @TelegramTips kanalını ziyaret edin.

Telegram İş İlanları

Bugünlük bu kadar. Zaten bir sonraki güncelleme üzerinde çalışıyoruz ve “Zavallı insanlar, biraz dinlenin” yerine "Vay canına, işte ruh bu!" diye düşünüyorsanız, açık pozisyonlar listemize göz atın.


26 Nisan 2021
Telegram Ekibi