Реакції, спойлери, переклад повідомлень та QR-коди

Читати оригінал англійською
Реакції, спойлери, переклад та QR-коди

У сьогоднішньому оновленні, 12-му за цей рік, було додано реакції, перекладач для повідомлень, персоналізовані QR-коди, приховування тексту (спойлери) та інші нововведення.

Реакції

Анімовані та інтерактивні емодзі вперше з'явилися в Telegram. Від сьогодні частина цих емодзі доступна у вигляді реакцій, що дають змогу висловлювати почуття та думки, не надсилаючи жодних повідомлень.

Двічі торкніться повідомлення, щоб залишити на ньому швидку реакцію 👍. Щоб вибрати іншу реакцію, наприклад 😁 🎉 😱 🔥 👎, торкніться повідомлення один раз (або утримуйте на iOS). Кожна реакція надсилається зі своєю оригінальною анімацією.

У налаштуваннях можна змінити емодзі для швидкої реакції. Android: Налаштування чатів > Швидка реакція. iOS: Наліпки та емодзі > Швидка реакція.

Реакції одразу доступні в особистих чатах. У групах та каналах реакції має спочатку увімкнути адміністратор, вибравши дозволені в чаті емодзі. Таким чином, у чаті можна зробити власну систему оцінювання: проста вподобайка ❤️, голосування 👍 та 👎 або щось різноманітніше.

Адміністратор може налаштовувати реакції в профілі групи або каналу > Змінити > Реакції. Ви можете також спробувати коментарі для каналів та функціональні опитування.

Спойлери

Щоб обговорити фінал улюбленого фільму і не зіпсувати нікому настрою, виділіть частину тексту і застосуйте нове форматування «Спойлер». Спойлер приховує частину тексту в повідомленні, списку чатів та сповіщеннях.

Якщо хтось захоче побачити прихований текст, він зможе це зробити натисканням на спойлер.

Переклад повідомлень

Telegram використовує понад півмільярда людей по всьому світу — не лише для листування з друзями, а й для спілкування в публічних групах та читання каналів різноманітними мовами. Тепер ви можете перекласти будь-яке повідомлення на іншу мову, не покидаючи застосунок.

Функція перекладу вмикається в Налаштуваннях > Мова, після цього в меню дій кожного повідомлення з'явиться кнопка «Перекласти». У налаштуваннях можна також вказати, для яких мов переклад не потрібен.

Перекладач доступний на всіх Android-пристроях, що підтримують Telegram. Користувачі Apple повинні мати iOS версії 15 або вище. Список доступних мов залежить від операційної системи телефону.

Персоналізовані QR-коди

Для будь-якого користувача з псевдонімом тепер можна створити QR-код. Ви також можете скористатися цією можливістю для групи, каналу або бота, щоб показати комусь свій улюблений блоґ або фан-клуб.

Натисніть на іконку з QR-кодом навпроти псевдоніма користувача (або на сторінці з інформацією про чат) та виберіть набір кольорів і візерунка. Отриманий QR-код можна роздрукувати, опублікувати чи надіслати в іншому застосунку.

У налаштуваннях ви можете отримати QR-код для вашого псевдоніма.

Оновлені меню на macOS

У застосунку для macOS у всіх контекстних меню з'явилися анімовані іконки та підказки клавіатурних сполучень клавіш.

Більше інтерактивних емодзі

Наші художники зробили інтерактивними ще сім емодзі: 🔥 😁 🤩 😢 😭 😱 ❄️. Якщо надіслати один з цих емодзі в будь-якому особистому чаті та натиснути на нього, ви та ваш співрозмовник побачите ефект на повний екран.

Дякуємо, що допомогли нам зробити цей рік неймовірним. Наступний 2022-й рік ми хочемо зробити ще кращим. 🎉


30 грудня 2021
Команда Telegram

Інші новини

القصص للمجموعات و ٨ ميزات إضافية

ابتداءاً من شهر فبراير الحالي؛ تستطيع المجموعات نشر القصص، تخصيص مظهرها، تعيين الخلفيات ورموز الحالة، بالإضافة إلى إمكانية إعطاء جميع أعضاء المجموعة ميزات من الاشتراك المُميّز مثل…
29 лютого 2024

الرسائل المحفوظة 2.0، الرسائل الصوتية لمرة واحدة و ٨ ميزاتٍ أخرى

خلال شهر يناير؛ قمنا بإضافة ١٠ ميزاتٍ جديدة إلى تيليجرام، من ضمنها الرسائل المحفوظة، الرسائل الصوتية ورسائل الفيديو لمرة واحدة التي يتم…
31 січня 2024

المكالمات المليئة بالألوان، تأثير "ثانوس" الحركي، وتحديث أُسطوري للبوتات

في تحديث تيليجرام العاشر لعام ٢٠٢٣؛ قمنا بإضافة المكالمات المطورة مع تصميم ملون جديد يستهلك قدراً أقل من طاقة بطاريتك، إضافة إلى تأثير…
31 грудня 2023

مظهر القنوات، المنشورات في القصص والمزيد

في هذا التحديث الجديد؛ تستطيع القنوات تعيين الخلفيات، حالات الرموز التعبيرية وأيضاً شعارات الملف الشخصي، يستطيع المستخدمون إعادة نشر رسائل القنوات في القصص، يمكن منح اشتراك تيليجرام…
23 грудня 2023