Реєстрація без SIM-картки, автовидалення всіх чатів, гілки 2.0 і більше

Читати оригінал англійською
Реєстрація без SIM-картки, таймер глобального автовидалення, гілки 2.0 і більше

З цим оновленням ви можете користуватися Telegram без SIM-картки та встановити глобальний таймер для автоматичного видалення повідомлень у всіх нових чатах. Гілки в групах стали ще потужнішими, і тепер доступні для груп зі 100+ учасниками.

Реєстрація без SIM-картки

У Telegram ваш номер телефону ніколи не був видимим стороннім особам: наші користувачі самі контролюють, хто може бачити їхній номер і чи дозволено іншим знаходити їх за номером телефону.

Сьогодні починається нова ера приватності. Ви можете мати акаунт Telegram без SIM-картки та входити до нього за допомогою анонімних номерів, доступних на блокчейн-платформі Fragment.

Автовидалення всіх чатів

Telegram запровадив можливість самознищення повідомлень ще у 2013 році. Користувачі можуть видаляти для обох сторін будь-які повідомлення, які вони надсилають або отримують, не залишаючи жодних слідів. Вони також можуть встановлювати автовидалення за таймером для періодичного очищення окремих чатів.

Сьогодні ми розширюємо ваші можливості контролю над своїм цифровим слідом у майбутньому. Тепер ви можете встановити глобальний таймер автовидалення для автоматичного очищення всіх нових чатів.

Це не вплине на наявні чати, але ви можете легко розширити налаштування автовидалення на будь-який з них із нового меню в Налаштуваннях > Приватність і безпека > Видалення за таймером.

Це налаштування буде автоматично застосовуватися до всіх нових чатів з користувачами — незалежно від того, хто їх починає, — і до всіх нових груп, які ви створюєте.

Ми також спростили налаштування автовидалення в невеликих приватних групах — тепер таймер може бути ввімкнений будь-яким учасником, який має дозвіл на зміну назви та фото групи.

Максимальна приватність

Унікальне поєднання безслідного видалення повідомлень для всіх учасників та контролю над наявними й майбутніми чатами за допомогою автовидалення за таймером надає вам повне право володіти всією історією ваших повідомлень. Разом з можливістю користуватися акаунтом без SIM-картки це забезпечує максимальну приватність.

Гілки 2.0

Наше попереднє оновлення надало адміністраторам великих груп можливість організовувати обговорення за темами, обʼєднуючи класичні інтернет-форуми з новітніми технологіями обміну повідомленнями. Сьогодні функція гілок стає ще більш потужною, і тепер доступна для груп від 100 учасників і більше.

Групи з гілками відкриваються у зручному режимі з двома колонками, аби ви могли отримати доступ до інших чатів так само швидко, як і раніше. Щоб перейти до останньої гілки прямо зі списку чатів, просто торкніться нової кнопки з останнім повідомленням.

Групи тепер мають гілку за замовчуванням — Загальне, — в якій зберігаються службові повідомлення групи та історія повідомлень до ввімкнення функції гілок. Ця гілка доступна всім учасникам групи, аби вони мали змогу знайти старіші повідомлення. Адміністратори можуть перейменувати або приховати її з основного списку.

Аби швидко переглянути всі останні повідомлення, ви можете переглянути групу в режимі Усі повідомлення. Кожне повідомлення в цьому режимі тепер має кнопку, яка показує, де його було розміщено — натисніть її, щоб перейти безпосередньо до цієї гілки.

Щоб допомогти вам орієнтуватися у списку гілок, лічильники непрочитаних повідомлень для тих гілок, які ви вже відкривали, будуть виділені більш насиченим кольором, а для тих, що ще ні, — менш помітним світлішим.

І окремо для поціновувачів організованості та порядку групи тепер можуть мати до 5 прикріплених гілок, а кожна гілка — необмежену кількість прикріплених повідомлень.

Власники груп можуть увімкнути функцію гілок в Налаштуваннях групи, а також контролювати, кому дозволено створювати та керувати гілками в Дозволах. Будь-хто може спробувати функцію гілок у цій демонстраційній групі (англійською).

Агресивна фільтрація спаму

Оскільки Telegram є одною з 5 найбільш завантажуваних програм у світі, Telegram також є однією з 5 найбільш привабливих цілей для спамерів. Великі Telegram-чати іноді покладаються на сторонніх ботів для фільтрації спаму, які допомагають адміністраторам підтримувати чати у чистоті. Такі додаткові боти можуть бути ефективними, оскільки вони не обмежені зобовʼязаннями Telegram щодо конфіденційності користувачів і можуть дозволити собі бути більш проактивними, ніж наші вбудовані системи фільтрації спаму.

Відтепер адміністратори груп, що налічують 200 учасників і більше, можуть розкрити всю проактивну потужність власних алгоритмів Telegram, увімкнувши новий Агресивний режим автоматичної фільтрації спаму.

Адміністратори груп можуть повідомляти про будь-які хибні спрацьовування прямо з вкладки Недавні дії — це допоможе нам навчити наших дроїдів ще краще охороняти ваші групи в майбутньому.

Тимчасові QR-коди

Користувачі Telegram, які встановили публічний псевдонім, можуть генерувати QR-коди для швидкого обміну контактами з людьми навколо.

Тепер ви можете згенерувати тимчасовий QR-код, навіть якщо у вас немає псевдоніма й ви приховуєте свій номер телефону від усіх. Відсканувавши код, люди зможуть миттєво додати вас до контактів, не знаючи вашого номера телефону.

Пошук емодзі на iOS

Користувачі Telegram для iOS можуть скористатися пошуком емодзі, який вже був доступний на Android: вказуйте ключові слова різними мовами, щоб знайти ідеальний емодзі, включаючи емодзі з ваших користувацьких пакунків.

Щоб відкрити панель емодзі, просто торкніться Емодзі у вашому полі введення під час набору повідомлення.

Якщо ключове слово для емодзі відсутнє, ви можете запропонувати його на нашій платформі перекладів.

Ви також можете вводити ключові слова, такі як “круто” або “смішно”, на початку повідомлення, щоб бачити пропозиції емодзі за вашим запитом. Це також можна зробити в будь-якому іншому місці повідомлення, якщо ввести двокрапку та ключове слово, як-от :вечірка або :маска. Нічого нового, просто дуже зручно.

Детальне використання сховища та інше для Android

Сторінка Використання сховища була перероблена на Android вже знайомим для наших користувачів на iOS чином. Тепер вона показує, скільки місця використовує кожен чат на вашому пристрої.

Медіа з окремих чатів тепер можна видалити з кешу, відфільтрувавши їх за типом — фото, відео, музика та файли.

Крім того, розробники Android додали підтримку відкриття Маячків у сторонніх картографічних застосунках і покращили дизайн анімацій завантаження для повідомлень у чатах, зображень у профілях та маячків.

Premium Нові пакунки емодзі

Художники Telegram зробили ще 10 тематичних пакунків емодзі, надаючи Premium-користувачам ще більше шляхів для самовираження у повідомленнях, реакціях і статусах.

Більше інтерактивних емодзі

Нове оновлення Telegram означає нові інтерактивні емодзі: надсилайте 😇 🫡 🤝 🙈 🤗 ✍️ 😨 окремим повідомленням в особистих чатах і натискайте на емодзі, щоб побачити повноекранні ефекти, які відтворюються для вас і вашого співрозмовника одночасно. Усі користувачі також можуть використовувати ці емодзі як реакції.

Багато інших емодзі доступно у вигляді анімованих, зокрема прапори 🇮🇳 🇧🇷 🇮🇩, повсякденні предмети на кшталт 📨 📱 🛒 та деякі більш абстрактні 🔝 🔞 🦄.


І це все на сьогодні. Насолоджуйтесь максимальною приватністю, поки ми працюємо над (можливо) фінальним оновленням цього року.


6 грудня 2022
Команда Telegram

Other News

Історії для груп і ще 8 нововведень

Telegram виводить спілкування в групах на новий рівень завдяки 9 можливостям, які вдосконалюють досвід комунікації. Тепер групи мають змогу публікувати історії та зберігати їх як публікації…
Feb 29, 2024

Збережене 2.0, одноразові голосові повідомлення та ще 8 можливостей

Протягом січня Telegram отримав 10 нових можливостей, зокрема оновлений чат «Збережене», одноразові голосові та відеоповідомлення, які…
Jan 31, 2024

Вдосконалені дзвінки, ефект «Клацу Таноса» та епічне оновлення ботів

У 10-му оновленні 2023 року Telegram додає вдосконалені дзвінки в новому кольоровому дизайні, що використовує менше заряду акумулятора…
Dec 31, 2023

Зовнішній вигляд каналу, дописи в історіях та інші вдосконалення

У різдвяному оновленні канали можуть встановлювати шпалери, емоджі-статуси та фонові іконки профілю, користувачі можуть поширювати повідомлення…
Dec 23, 2023