Verbeterde oproepen, Thanos Snap-effect en een enorme update voor bots

Lees de originele aankondiging in het Engels
Verbeterde oproepen, Thanos Snap-effect en een enorme update voor bots

Dit is de tiende Telegram-update van 2023. Bij deze update zijn oproepen verbeterd en hebben ze een kleurrijk ontwerp gehad. Toch zijn ze nu minder belastend voor je batterij. Er is ook een nieuw speciaal effect bij het verwijderen van berichten, bots hebben de grootste update ooit gehad – en meer.

Verbeterde oproepen

Telegram-oproepen bieden gebruikers de mogelijkheid om te praten, hun camera aan te zetten en hun scherm te delen. Oproepen zijn end-to-end versleuteld en op alle platforms beschikbaar.

Bij deze update krijgen oproepen een nieuw ontwerp, met prachtige animaties en achtergronden die dynamisch veranderen op basis van de status van de oproep: gaat over, actief of geëindigd. Toch zijn oproepen nu minder zwaar, wat leidt tot een langere batterijduur en betere prestaties op oudere apparaten.

We hebben ook honderden bugs en interfacefouten verholpen – en de kwaliteit van oproepen is verbeterd. De verbindings- en geluidskwaliteit wordt in 2024 verder verbeterd.

Thanos Snap-effect bij het verwijderen van berichten

Afgelopen maand hebben we zitten experimenteren met een speciaal effect op iOS wanneer berichten automatisch worden verwijderd.

Deze toffe (en energiezuinige) animatie is nu op iOS en Android beschikbaar en wordt altijd afgespeeld wanneer er een bericht wordt verwijderd.

Enorme update voor bots: reacties en nog veel meer

Via het gratis bot-platform van Telegram kunnen ontwikkelaars allerlei soorten diensten in het ecosysteem van Telegram opnemen – van eenvoudige chatbots tot krachtige mini-apps die hele websites kunnen vervangen.

We sluiten dit jaar af met de grootste update aan het bot-platform sinds het bestaan van Telegram. Naast de tientallen nieuwe functies die zijn toegevoegd, kunnen bots nu op berichten antwoorden en reacties, citaten en links beheren. Ze kunnen nu ook in andere chats of onderwerpen antwoorden, en nog veel meer.

Dankzij deze update kunnen bots ook info krijgen over winacties en boosts in kanalen waarvan de bot een beheerder is.

Ontwikkelaars kunnen alle veranderingen aan het bot-platform in deze enorme changelog bekijken.

Als je graag bots en mini-apps wilt bouwen, kun je onze handleiding voor bots raadplegen. Daar tref je meer informatie en zelfs een stapsgewijze handleiding voor beginners aan.

Deze update bevat nog meer nieuwe functies, maar we vertellen je meer daarover in januari. In de tussentijd kun je je vrienden bellen om ze een gelukkig nieuwjaar te wensen – of laat een bot dit voor je doen. Tot gauw, tot volgend jaar!


31 december 2023
Het Telegram-team