Mini-appbalk, betaalde media, verhalen zoeken en meer

Lees de originele aankondiging in het Engels
Maak kennis met de mini-appbalk, betaalde media, verhalen zoeken en meer

Dankzij onze update van juni kun je mini-apps minimaliseren naar een compacte balk. Ook kunnen content creators nu inkomsten met hun kanaal genereren dankzij betaalde foto's en video's. Daarnaast zijn verhalen verbeterd met een zoekfunctie op hashtag of locatie en een nieuwe widget voor links.

Vanaf vandaag kunnen ontwikkelaars van mini-apps en content creators hun verdiende sterren gebruiken om beloningen in Toncoin te ontvangen — of Telegram Ads met een speciale korting te kopen.

Mini-appbalk

Elke maand worden mini-apps door meer dan 500 miljoen mensen gebruikt, bijvoorbeeld om producten te kopen, diensten geleverd te krijgen en spelletjes te spelen.

Vanaf vandaag kun je mini-apps samenvouwen op een balk onderaan je scherm. Hierdoor kun je tussendoor op berichten reageren en andere mini-apps openen – en vervolgens rustig teruggaan naar je eerste mini-app zonder dat het opnieuw hoeft te laden.

Handig wanneer je bijvoorbeeld je hamster in de gaten moet houden. 😌

Om een app te minimaliseren, sleep je het kopstuk naar beneden. Om het opnieuw te openen, tik je op de appbalk onderaan je scherm en selecteer je een van je actieve apps.

Als je een ontwikkelaar bent, kun je deze pagina bekijken voor meer informatie.

Voor inhoud betalen met Telegram-sterren

Vorige maand hebben we Telegram-sterren gelanceerd, waarmee je digitale producten kunt kopen in mini-apps.

Vanaf nu kunnen content creators ook sterren verdienen door betaalde foto's en video's op hun kanalen te plaatsen. Abonnees kunnen deze media alleen bekijken als ze de auteur betalen.

Als men je huisdierencollectie alleen tegen betaling mag bekijken. 😌

Content creators kunnen sterren omzetten in cryptocurrency zoals Toncoin. Ze kunnen ook worden gebruikt om een kanaal te adverteren en nog meer abonnees te krijgen — er worden vrijwel geen commissiekosten in rekening gebracht door Telegram.

Verhalen zoeken met hashtags

Als je in een chat op een #hashtag klikt, zie je zoekresultaten voor die tag uit je eigen chats en uit openbare kanalen. Dankzij deze update kun je ook op hashtags in bijschriften van verhalen klikken om openbare verhalen met dezelfde tag te vinden.

Voor het geval je #meer wilt zien. 😌

Als je een content creator bent of bedrijf hebt, kun je hashtags gebruiken om meer volgers te krijgen – nu kunnen Telegram-gebruikers je profiel of kanaal namelijk op een natuurlijke manier ontdekken.

Telegram Zakelijk biedt krachtige functionaliteiten voor content creators en bedrijven en is nu kosteloos inbegrepen bij Telegram Premium.

Verhalen zoeken op locatie

Gebruikers die op vakantie zijn, een evenement bijwonen of gewoon uit eten gaan kunnen een locatietag aan hun verhaal toevoegen om anderen te laten zien waar dat prachtige uitzicht of die heerlijke maaltijd te vinden is.

Net als bij hashtags, kun je ook op een locatietag klikken om door openbare verhalen op dezelfde plek te bladeren – daardoor kun je bijvoorbeeld een concert opnieuw beleven of je volgende reisbestemming vooraf bekijken.

Kijk wie nog meer daar is geweest. 😌

Alleen verhalen die zichtbaar zijn voor de kijker zullen verschijnen wanneer men op een hashtag of locatie zoekt. Privéverhalen zijn nooit zichtbaar in de zoekresultaten.

Premium: Widget voor links in verhalen

Premium-gebruikers kunnen een link extra laten opvallen door een widget in hun verhaal te plaatsen. Hierdoor verschijnt er een prachtige voorbeeldweergave van de link bovenop je foto of video. Er zijn verschillende lichte en donkere achtergronden beschikbaar. Jij kunt kiezen welke beter bij je media past.

Soms is één link beter dan 1000 foto's. 😌

In de widget kun je een zelfgekozen naam voor de link kiezen – dit komt in de plaats van de URL-tekst bovenaan de voorbeeldweergave.

Beloningen voor content creators en ontwikkelaars

Ontwikkelaars van bots die digitale goederen en diensten aanbieden en content creators met betaalde inhoud kunnen hun verdiende Telegram-sterren omzetten in beloningen in Toncoin of gebruiken om Telegram Ads te kopen.

Telegram vraagt vrijwel geen commissie voor transacties in sterren. Alleen belastingen en betalingssysteemkosten worden in rekening gebracht. Als je sterren naar je Telegram Ad-account overmaakt, geeft Telegram je nog eens 30% korting als compensatie voor alle mogelijke externe kosten.

Beloningen in Toncoin

Als je kanaal of bot een saldo in sterren heeft, kun je die opnemen als Toncoin via Fragment. Toncoins zijn de voornaamste valuta op The Open Network – de snelste blockchain ter wereld. Je kunt ze makkelijk omwisselen in elke andere cryptocurrency.

TITEL

Indien sterren sparen niet je einddoel was. 😌

Om het sterrensaldo van je bot te bekijken, ga je naar het Profiel > Bewerken > Saldo. Bij kanalen ga je naar het Profiel > Statistieken > Inkomsten.

Gesubsidieerde advertenties voor content creators en ontwikkelaars

Iedereen kan privacybewuste advertenties in openbare Telegram-kanalen plaatsen om zijn bot, kanaal of groep te promoten.

Ontwikkelaars van bots en content creators kunnen hun sterren ook inzetten om hun bot of kanaal met 30% korting te promoten – dit is een efficiënte manier om nieuwe gebruikers te bereiken.

Gesubsidieerde advertenties voor content creators en ontwikkelaars

Indien je de marshmallowtest hebt doorstaan. 😌

Om je sterren voor advertenties te gebruiken, ga je naar Saldo of Inkomsten van je bot of kanaal en tik je op 'Advertenties kopen'. Met sterren kun je alleen advertenties kopen voor dezelfde bot of hetzelfde kanaal waarmee ze zijn verdiend.

Voor meer informatie over het beheer van sterren, het ontvangen van beloningen en het plaatsen van advertenties, kun je de servicevoorwaarden voor botontwikkelaars en content creators bekijken.

Dat was het voor vandaag – de komende tijd zullen we vooral verhalen bekijken en spelletjes spelen in plaats van de volgende update ontwikkelen.


30 juni 2024
Het Telegram Team