Telegram Tarayıcı, Mini Uygulama Mağazası, Hediye Yıldızlar ve Daha Fazlası

Orijinal duyuruyu İngilizce okuyun
Telegram Browser, Mini App Store, Gifting Stars and More

Bugünkü güncelleme çoklu sekmeleri destekleyen ve Web3'ü neredeyse bir milyar kullanıcı için kullanılabilir hale getiren yeni bir uygulama içi tarayıcı, popüler mini uygulamalar içeren bir Mini Uygulama Mağazası, arkadaşlarınıza Yıldız hediye etme özelliği, hikayeler için bir hava durumu bileşeni ve çok daha fazlasını getiriyor.

Telegram Tarayıcısı

Uygulama içi tarayıcı ile açtığınız sayfaları artık alt çubuktan daraltılabilir ve yeniden açılabilirsiniz. Böylece mesajlarınız ve web siteleri, anlık görünüm makaleleri ve mini uygulamalar arasında serbestçe hareket edebilirsiniz.

Telegram'ın tarayıcısı tüm mobil ve yerel masaüstü uygulamalarında TON'da barındırılan merkezi olmayan web sitelerini de destekler. Bu, Web3'ü aylık neredeyse bir milyar kullanıcımız için hemen kullanılabilir hale getirir.

Kriptoyu dünyaya tanıtmak istemeniz durumunda. 😌

Artık bir makale okurken, bir web sayfasını görüntülerken veya bir oyun oynarken bir bildirim aldığınızda, mesajlarınızı kontrol edebilir ve ilerlemenizi kaybetmeden geri dönebilirsiniz. Ayrıca bir sayfaya daha sonra dönmek için sayfayı yer imlerine ekleyebilirsiniz.

Geliştiriciler, ton.org adresini ziyaret ederek veya Telegram'ın en son sürümünden getting-started.ton adresini açarak merkezi olmayan TON Siteleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirler.

Mini Uygulaama Mağazası

Telegram'ın 950 milyon kullanıcısından 500 milyondan fazlası her ay mini uygulamalarla etkileşime giriyor.

Arama'ya kullandığınız uygulamaların ve popüler mini uygulamaların bir listesini gösteren yeni bir 'Uygulamalar' sekmesini ekledik. Artık tüm oyunlarınıza ve hizmetlerinize hızlıca erişebilir veya yeni bir şeyler bulabilirsiniz.

Eğer dünyanız kediler ve hamsterlardan daha büyükse diye. 😌

Geliştiriciler artık mini uygulama önizlemeleri için video demolar ve ekran görüntüleri yükleyerek kullanıcıların neyle karşılaşacağını bilmelerini sağlayabilirler.

Kediyi çantadan çıkarmak istersen diye. 😌

Telegram Yıldızları kullanan mini uygulamalar artık 'Popüler Uygulamalar' bölümünde gösterilme şansına sahip. Geliştiriciler mini uygulamalar hakkında daha fazla bilgiyi bu sayfadan öğrenebilirler.

Mini Uygulamalardan Hikayelere Paylaşım

Mini uygulamalar artık kullanıcıların doğrudan mini uygulamadan Telegram Hikayesi olarak paylaşmaları için yapay zeka tarafından oluşturulan videolar, başarılar veya liderlik tablolarının anlık görüntüleri gibi özel hikaye içeriği oluşturabilir. Bu, yeni uygulama türlerini mümkün kılar ve mevcut uygulama kullanıcılarının kişileri arasında yayılmasına yardımcı olur.

Kedilerinizin paylaşacak bir hikayesi olması ihtimaline karşı. 😌

Geliştiriciler, bu özelliği mini uygulamalarına ekleme hakkında daha fazla ayrıntı için buraya gidebilirler.

Arkadaşlara Yıldız Hediye Etme

Telegram Yıldızları mini uygulamalarda dijital ürünler satın almanızı veya kanallarda ücretli içeriğe erişmenizi sağlar. Bu güncelleme ile kişileriniz için yıldızları hediye olarak satın alabilirsiniz.

Arkadaşlarınızda zaten Premium varsa diye. 😌

Yıldız hediye etmek için Ayarlar > Telegram Yıldızları bölümüne gidin (iOS'te bu menüyü şu anda yalnızca daha önce kendiniz için yıldız satın aldıysanız göreceksiniz).

Doğum gününü kutlayan kullanıcılar özel bir bölümde listenin en üstünde görünecek, böylece bu vesileyle birkaç yıldız atma şansını kaçırmayacaksınız.

Görüntülü Mesajlar Kaydederken Flaş

Görüntülü mesajlar artık karanlıkta kayıt yaparken ekranınızı ekstra ışıkla aydınlatmak için ön flaşı kullanmanıza izin veriyor.

Video kaydına geçmek için mesaj çubuğundaki mikrofon simgesine dokunun. Ardından görüntülü mesajınızı kaydetmek için kamera simgesine basılı tutun. Kayda devam etmek için yukarı kaydırın ve sol alt köşedeki flash simgesine dokunun.

Hikayelerde Hava Durumu Bileşeni

Kullanıcılar artık güneşli selfie'lerden kayak pistlerine kadar her şeye animasyonlu bir bileşen ekleyerek hikayelerinde hava durumunu paylaşabiliyorlar.

Her ihtimale karşı, onu sıcakmış gibi bırakmanız gerekebilir. 😌

Bulutsuz gecelerde, bu bileşen ayın evresini gösterecektir.

Ayrıca 'Çıkartmalar' bölümünden hikayenize müzik, bağlantılar veya bir konum ekleyebilirsiniz.

Hikaye Kapakları

Profilinize bir video hikaye gönderirken, hangi karenin kapak fotoğrafı olarak kullanılacağını seçebilirsiniz.

Hikayeleri kapaklarına göre değerlendiriyorsanız diye. 😌

MacOS'ta Tarayıcı ve Mini Uygulama Sekmeleri

Gitmeden önce, Telegram for macOS üzerindeki yeni tarayıcının ne kadar muhteşem olduğunu kontrol edin. Yeni sekmeleri her şeyi destekliyor: web siteleri, mini uygulamalar, anında görüntüleme sayfaları ve hatta Web3 ton siteleri.

Masanızda hokkabazlık yapmayı seviyorsanız. 😌

Temmuz ayı için bu kadar. Ağustos güncellemesini sekmelerimiz açık bir şekilde bekliyor olacağız.


31 Temmuz 2024,
Telegram Ekibi